Reiki is niet zweverig!

Veel mensen hebben helaas een verkeerd beeld van Reiki, namelijk dat het iets zweverigs is. Dat is jammer want ik heb het idee dat dit mensen doet besluiten niet te komen.

Ik kan alleen spreken vanuit de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de vele behandelingen. Er komen (helaas) een aantal mensen waarbij een ernstige ziekte is geconstateerd. Ik behandel tijdens het gehele proces en merk wel degelijk resultaat in het herstel. Natuurlijk kan ik geen gezwellen wegtoveren, was dat maar waar, maar de Reiki energie helpt wel degelijk mee aan een betere genezing van wonden en zeker ook veel sneller. Het helpt ook bij de bijverschijnselen van Chemo en niet te vergeten bij de gemoedstoestand van mensen die dit nare nieuws te horen hebben gekregen. Ik zie kleine wonderen gebeuren!

Ik ben niet zweverig en Reiki is ook niet zweverig.

Alles in het leven bestaat uit energie, het is normaal en overal om ons heen.

Als ik jou een behandeling geef, lig je op een behandeltafel en begin ik te behandelen, dat wil zeggen: ik leg mijn beide handen op bijvoorbeeld jouw rug en zowel jij als ik voelen warmte door de energie die gaat stromen. Het is dan niet zo dat ik iets mysterieus doe, het beste is zelfs als ik gewoon aan andere dingen denk. Des te beter stroomt de energie vrij door mij heen, onbelemmerd en gaat het daar naartoe waar jij de energie het hardste nodig hebt. Ook dit weet ik niet. Energie is veel intelligenter dan ik. Ik kan denken aan de buikpijn die een cliënt heeft en daar de energie naartoe proberen te sturen, echter de energie gaat wellicht naar het hoofd omdat daar de oorzaak van de buikpijn ligt.

Daarom is het belangrijk dat ik niets stuur of invloed probeer te hebben op energie. Die zoekt zelf zijn weg en er is niets vreemds of zweverigs aan. Veel mensen zeggen dat ze in slaap vallen of heel ver weg nog net de fijne muziek horen. Ze voelen zich heerlijk ontspannen “wakker worden”.

Ik hoop hiermee een misverstand te hebben weggenomen dat Reiki iets zweverigs is.

2017-07-29 20.50.54

2017-07-29 20.51.26